COMPETENCE CENTRE

Your breathing. Our expertise.

Vi ser till att du kan andas. Oavsett var du är eller hur omgivningen ser ut. Vårt kompetenscenter har stor erfarenhet och hjälper dig att hitta och använda rätt andningsskydd för din arbetsmiljö. Vi skyddar människor från förorenad luft, så att du kan njuta av de fantastiska sakerna i livet varje dag.

Att välja andningsskydd

Att välja rätt andningsskydd kan ge dig en mängd olika val. På Sundström har vi därför sammanställt en guide för att göra processen att välja rätt andningsskydd så smidig och så enkel som möjlig. I vår guide, lär du dig mer detaljerat vilka parametrar som spelar en viktig roll i valet av andningsskydd. Olika klasser av andningsskydd och filter, och vikten av att ha rätt utbildning i hur man använder ett andningsskydd är ämnen som nämns. Vi beskriver de olika typerna av andningsskydd, filterskyddade andningsskydd och andningsapparater, och när man ska använda vilket andningsskydd.

Perfekt passform

Perfekt passform

En storlek passar inte alla. Om man använder en halv- eller helmask som är för liten eller för stor riskerar man att andningsskyddets skyddsnivå minskar drastiskt eller helt uteblir.

Byggdamm

Byggdamm

Många yrkesgrupper kan utsättas för byggdamm vid arbeten i en byggmiljö. Alla som andas in byggdamm bör vara medvetna om de hälsorisker detta kan orsaka.

Beard

Skägg

För att uppnå perfekt passform med en tätsittande mask måste du vara renrakad varje dag. Har du skägg, mustasch eller polisonger, så krävs en annan typ av andningsskydd.

Skydda dig emot förorenad luft.
Kontakta oss, vi hjälper dig hitta rätt skydd.